Vaste telefoon verdwijnt maar glasvezel nog lang niet overal aangelegd

26 jun , 6:04 Nieuws
telefoon en coax
De vaste telefoon verdwijnt steeds meer uit het dagelijks leven van Nederlanders, zo blijkt uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt.

Vaste telefoon

Het aantal aansluitingen voor vaste telefonie daalde in het eerste kwartaal met 0,8 procent naar 4,23 miljoen, volgens de recentste Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt. Ook belden mensen bijna vijf procent minder via de vaste lijn. In totaal ging het nog wel om 1,16 miljard minuten. Steeds minder mensen kiezen voor de ooit zo populaire combinatie van telefoon, internet en televisie bij dezelfde aanbieder. Een bundel met alleen internet en televisie is meer in trek.

Glasvezel in Oosterhout

Glasvezel blijft ook groeien. Meer dan 7,38 miljoen huishoudens hebben een glasvezelnetwerk voor de deur en ruim een derde daarvan heeft ook daadwerkelijk een abonnement daarvoor. In Oosterhout hebben 27.305 van de 29.898 huishoudens toegang tot glasvezel. Dat is een dekking van 91 procent, met 30 tot 40 procent geactiveerde aansluitingen, zo blijkt uit de Glasvezelkaart Nederland.