Ad Jespers terug als gemeenteraadslid na vertrek Dory van der Lee

09 mei 2019, 6:29 Nieuws
ad jespers
Ad Jespers
Woensdagavond werd bekendgemaakt dat Ad Jespers terugkeert als gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen Oosterhout. Hij vervangt daarmee de in opspraak geraakte Dory van der Lee die haar lidmaatschap eerder deze week opzegde.

Terugkeer na datalek

Na het terugtreden van Dory van der Lee is de vrijgekomen raadszetel conform de kieswet aangeboden aan Ad Jespers, die hem ook heeft geaccepteerd. Dat is opmerkelijk, want hij stelde na 8 jaar gemeenteraadslid vorig jaar maart juist zijn zetel ter beschikking na een ‘datalek’. Hij had adressen van zijn werkgever Prisma misbruikt voor de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ad Jespers heeft het afgelopen jaar de rol van bestuurslid binnen Gemeentebelangen Oosterhout vervuld en is lid geweest van de steunfractie. Ad wil zich nu weer vol overtuiging inzetten voor de Oosterhoutse samenleving.

Kwetsende post

Dory van der Lee raakte maandag in opspraak nadat zij een bericht op social media had gezet welke kwetsend kon worden opgevat. Op de foto die Van der Lee postte is een deurklink te zien, met daarop enkele reepjes spek. De tekst erbij: “Bescherm je woning tegen inbraken en terroristische aanslagen – Deze week bij Lidl 0,89 euro”. Dory haar post deed de nodige stof opwaaien. Fractievoorzitter Arnoud Kastelijns liet eerder aan Oosterhout Nieuws weten: “de fractie van Gemeentebelangen Oosterhout heeft met klem afstand genomen van dit bericht en dit ook aan haar kenbaar gemaakt. Van der Lee heeft hierop besloten haar raadslidmaatschap ter beschikking te stellen.”