Diverse wijzigingen in nieuwe dienstregeling openbaar vervoer

14 dec 2020, 6:52 Nieuws
bus bravodirect
Met ingang van zondag 3 januari 2021 start de nieuwe dienstregeling voor de bussen van Arriva en dus ook van Bravo.

Minder reizigers

Er zijn minder reizigers in het openbaar vervoer en ook reispatronen zijn de afgelopen periode duidelijk gewijzigd. Zo werken meer mensen thuis, wordt onderwijs meer op afstand gegeven en zijn scholen hun lestijden meer gaan spreiden. Arriva houdt in de uitvoering van de nieuwe dienstregeling rekening met de gewijzigde reizigersaantallen. In de hele regio zijn er voor een aantal buslijnen frequentieaanpassingen. Daarnaast wijzigen op een aantal lijnen de vertrek- en aankomsttijden. Op zaterdagen worden voor een aantal buslijnen routewijzigingen doorgevoerd.

Wijzigingen voor Oosterhout

Kijk voor alle wijzigingen op de link onder aan dit artikel. We zetten de belangrijkste (Oosterhoutse) wijzigingen voor je op een rijtje.
  • Lijn 325, 326 en 327 Breda Centraal Station – Oosterhout
    De frequentie van deze lijnen samen in de ochtendspits tussen Oosterhout en Breda blijft op 10x per uur zoals deze per 31 augustus 2020 is ingevoerd. De middagspitsfrequentie blijft op 8x per uur. De zaterdagmiddag frequentie van 6x per uur tussen Oosterhout en Breda start een uur later (vanaf 12 uur).
  • Lijn 327 en 328 Oosterhout – Tilburg
    In de daluren wordt lijn 328 ingekort tot het traject Oosterhout Vrachelen – Oosterhout Busstation. Reizigers van/naar Tilburg kunnen gebruik maken van lijn 327. De frequentie tussen Oosterhout en Tilburg gaat hiermee naar 2x i.p.v. 4x per uur. In de ochtend- en middagspits rijdt lijn 328 wel tussen Oosterhout en Tilburg en blijft de frequentie tussen beide plaatsen van 4x per uur gehandhaafd. In de late avonduren wordt langer een uurdienst gereden tussen Tilburg en Oosterhout. In de late avonduren wordt op lijn 327 langer een uurdienst gereden tussen Tilburg en Oosterhout.
  • Lijn 400 Oosterhout – Utrecht
    In de ochtend- en middagspits blijft de frequentie 2x per uur zoals deze per 31 augustus 2020 is ingevoerd. In de daluren gaat de frequentie naar 1x i.p.v. 2x per uur. Ook rijdt lijn 400 in de daluren niet meer tussen Oosterhout Busstation en Oosterhout Zuiderhout. Alternatief zijn de lijnen 325/326/327 die elke 10 minuten rijden. Het traject Oosterhout Zuiderhout – Oosterhout busstation vervalt op zaterdag de gehele dag. Alternatief zijn de lijnen 325/326/327. Op zondag wordt in de late avonduren langer een uurdienst gereden gelijk aan maandag t/m zaterdag.
"Arriva heeft in de nieuwe dienstregeling rekening gehouden met de gewijzigde reizigersaantallen. Arriva monitort die aantallen continue en past de dienstregeling aan indien nodig. Zo kunnen we steeds een goede, op maat gemaakte, dienstregeling blijven bieden aan de reizigers", zo laten zij via hun website weten.