Geen Parkfeest in 2025 nu de financiële bodem is bereikt

10 jul , 5:48 Nieuws
parkfeest2024jpg
De organisatie van het Parkfeest heeft niet de financiële middelen om in 2025 een driedaagse festival te organiseren zoals we dat jaarlijks gewend zijn.

Geen Parkfeest in 2025

Het Parkfeest is al meer dan 25 jaar een vaste waarde op de evenementenagenda van Oosterhout. Maar door het slechte weer en tegenvallende bezoekersaantallen van de afgelopen editie zit het festival in zwaar weer. Zoals het er nu naar uitziet komt er geen editie 2025. Tijdelijk voorzitter Jochem van Alphen: "Ondanks alle inzet, toewijding en het harde werk van iedereen, hebben de tegenvallende resultaten van dit jaar en de afgelopen jaren ons financieel uitgeput. We hebben steeds weer ons best gedaan om de stijgende kosten en dalende opbrengsten op te vangen. We hebben de coronaperiode doorgemaakt, letterlijk stormen doorstaan, en de meest intense regenbuien over ons heen gekregen. Ondanks al deze inspanningen en inzet van onze vrijwilligers hebben we de financiële bodem bereikt. "

Mienushal

Dit betekent dat de organisatie niet de financiële middelen heeft om in 2025 een Parkfeest te organiseren zoals we dat jaarlijks gewend zijn. En dat is niet alleen jammer voor de vaste bezoekers, maar ook voor de vele goede doelen die jaarlijks worden verrast met een mooi geldbedrag. Het Parkfeest werd namelijk ooit opgericht om geld op te halen voor de Mienushal, de bouwhal voor carnavalswagens. De afgelopen 25 jaar hebben, naast de Mienushal, nog vele tientallen clubs, verenigingen en initiatieven een bijdrage gekregen van Stichting Parkfeest. Zo deelde het Parkfeest de afgelopen 25 jaar in totaal meer dan 600.000 euro uit.

Eerder in zwaar weer

Door een verregende editie in 2015 stond het Parkfeest eerder aan de afgrond. Toen werd de actie 'Red ons Parkfeest' op gezet en werd er creatief nagedacht over de toekomst van het driedaagse festival. Hierdoor werd bijvoorbeeld de vrijdagavond een tribute night in plaats van een festivalavond met dure artiesten. Achteraf was dit een gouden zet, want de vrijdagavond groeide uit tot een grote reünie voor veel Oosterhouters. Meer over de geschiedenis van het Parkfeest is trouwens te lezen in het fotoboek dat Frank en Steffie Eikhout op dit moment aan het samenstellen zijn (zie link onderaan dit artikel).

Kijken naar de toekomst

Toch wil het bestuur benadrukken dat de ontstane situatie niet het einde van het Parkfeest hoeft te zijn. Jochem: "We zien deze situatie als een kans om samen met onze onvervangbare vrijwilligers en de rest van Oosterhout te kijken hoe we in 2026 weer een prachtig evenement kunnen neerzetten." Het bestuur van stichting Parkfeest nodigt iedereen dan ook van harte uit om creatieve ideeën en oplossingen met hen te delen.  Na de vakantie organiseert het bestuur een bijeenkomst waarin opnieuw zal worden nagedacht over de mogelijkheden voor de toekomst van het Parkfeest. Zodra bekend is waar en wanneer deze bijeenkomst wordt georganiseerd lees je dat uiteraard op Oosterhout Nieuws.