Heel Nederland Leest in november het boek Joe Speedboot

26 okt , 6:19 Nieuws
heel nederland leest 2024
Theek 5
In november verandert Nederland in één grote leesclub en lezen we samen Joe Speedboot van Tommy Wieringa. 

Heel Nederland Leest

In november verandert Nederland in één grote leesclub tijdens de campagne "Heel Nederland Leest". Dit jaar lezen we samen de bekroonde roman Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Iedereen, ook niet-leden van de bibliotheek, kan vanaf 1 november een gratis exemplaar van het boek ophalen bij de bibliotheek. Daarnaast zijn er de hele maand november activiteiten gepland die het samen lezen nog leuker maken.

Gratis boek bij de bibliotheek

Het lezen van hetzelfde boek verbindt mensen en biedt volop gespreksstof. Daarom staat Joe Speedboot dit jaar centraal. Dit veelgeprezen boek van Tommy Wieringa draait om thema's als liefde, rivaliteit en het leven van nieuwkomers in een Nederlands dorp. Haal vanaf 1 november je gratis exemplaar op in de bibliotheek en lees mee! Wees er snel bij, want op = op.

Leesclubcafé Joe Speedboot

Op dinsdag 26 november organiseert de bibliotheek in Oosterhout een Leesclubcafé waar lezers samen kunnen komen om Joe Speedboot te bespreken. Onder begeleiding van Hubèr Windhorst van Senia Leesclubs duik je dieper in de thema's, personages en schrijfstijl van het boek. Het Leesclubcafé vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur en is een gezellige manier om andere boekenliefhebbers te ontmoeten en het boek vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Gratis deelname en leeswijzer

Deelname aan het Leesclubcafé is gratis, maar vanwege beperkte plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Vooraf ontvang je een leeswijzer van Senia met informatie over het boek, de schrijver en een aantal discussievragen. Schrijf de datum vast in je agenda en haal vanaf 1 november je gratis exemplaar van Joe Speedboot op in de bibliotheek. Meer informatie over Heel Nederland Leest en de activiteiten vind je op www.theek5.nl/heelnederlandleest.