'Herbeleef de Heuvel' met boek en film

24 jul 2022, 7:15 Nieuws
janneke kops heuvel
Misschien wel het mooiste plein van Oosterhout is sinds eind vorig jaar in ere hersteld en dat wordt gevierd met boek en film.

Herinrichting Heuvel

Eind oktober 2021 zijn de werkzaamheden van de herinrichting van de Heuvel afgerond. Klaar voor een nieuwe start van dit bijzondere plein. Bij die nieuwe start hoort ook het doorvertellen van het verhaal van de Heuvel. De geschiedenis speelt namelijk een belangrijke rol op dit historische plein. Er zitten dus veel verhalen verstopt!

Boek 'Herbeleef de Heuvel'

Dit is gevangen in een boek, onder de naam ‘Herbeleef de Heuvel’. Een klein boek met verhalen, tot stand gekomen in samenwerking met onder andere de Heemkundekring. Maar er zijn ook bewoners aan het woord. Het oude beeldmateriaal komt uit privé-archieven en levert een schat aan informatie. Je koop het boek voor 10 euro bij de Balie van Theater de Bussel en Boekhandel het Verboden Rijk.

Film met Janneke Kops

Naast het boek is speciaal voor kinderen een filmitem gemaakt, dat samen met jou gaat zoeken naar de sporen van het verleden, die je nu nog kunt zien. De Oosterhoutse actrice Janneke Kops neemt je hierin mee terug in de tijd. Bekijk de film hieronder of KLIK HIER.