Vastwel: persoonlijke verhalen vanuit de voormalige St Antoniuskerk

23 mrt 2021, 7:00 Nieuws
vastwel 1
St. Vastwel
Van maandag t/m zaterdag wordt iedere dag vanaf 18.00 uur een interview uitgezonden op de ORTS met een bijzondere Oosterhoutse gast.

Uniek muziekstuk

Johan Datema, oa componist van de Bombast ballade en het carnavalslied van 2020 heeft speciaal voor Vastwel het muziek stuk “Years” over tijd &eeuwigheid gecomponeerd. In de ORTS uitzending nr 26 over Tijd&Eeuwigheid geeft hij hierop een toelichting. Op de vleugel hoor je het verstrijken van de tijd, met een hartslag als vast patroon en het leven dat als het ware via de cello daaroverheen walst. Het muziekstuk eindigt in een serene leegte. Het wordt uitgevoerd door Ton Stevens op de vleugel en Barbara Helmich op de cello. Je kunt het onderaan dit artikel ook bekijken.

Week vol interessante gasten

Deze week is er nog meer muziek in de dagelijkse tv uitzendingen. Maartje Ramselaar (26 jaar) speelt op het gitaar het lied: “Wat als we weer vrij zijn”. Verder kun je deze week interviews zien met Bert Oudenhoven, Hans Keur, Pascal Grosveld, Babette de Graaf, Bregje Oomen en Rogier Derks.

Angeluszandloper

Na elk verhaal wordt de Angeluszandloper omgedraaid voor de volgende 24 uur om. De interviews worden afgenomen door Martine Huijbregts, Quin Kempees en Lisanne Fennema. Toon Oomen & Friends zorgen voor de muzikale omlijsting. Het programma wordt op het televisiekanaal van de ORTS vanaf 18.00 uur uitgezonden als onderdeel van de avondcyclus en wordt in de avond elk uur herhaald. Het is ook terug te kijken op het Youtube kanaal van de lokale omroep. Vastwel is een initiatief van het leer- en inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.