Fabiënne: “Oosterhout is er klaar voor!”

Erik en Fabiënne
Erik en Fabiënne
Foto: Oosterhout Loopt

Vandaag lopen ruim 300 Oosterhouters in de groep ‘Oosterhout Loopt’ mee met de Singelloop in Breda. Ze halen hiermee geld op voor Alzheimer Nederland. In de aanloop naar het hardloopevenement laten we wekelijks lopers aan het woord. Deze week is het woord aan de initiatiefnemers van deze sympathieke actie Erik en Fabiënne.

Oosterhout is er klaar voor

Afgelopen jaar hebben we met de actie “Oosterhout loopt” aardig wat teweeg gebracht in Oosterhout. We waren en zijn trots op Oosterhout met haar betrokken ondernemers, inwoners en lopers. We hebben een actie neergezet om nooit te vergeten, dat moeten we dan ook maar niet doen, dus…Wat doe je dan een jaar later? Precies! Een nieuwe actie leven inblazen!

Nogmaals voor Alzheimer Nederland?

Ja! Zowel Erik als ik, maken dagelijks mee wat deze alles vernietigende ziekte doet met mensen van wie wij houden. De vader van Erik kreeg de diagnose Alzheimer, waarna niet alleen zijn leven, maar ook het leven van de rest van het gezin veel veranderde. Mijn vader overleed aan Lewy body (vorm van Alzheimer) maar inmiddels mantelzorg ik ruim twee jaar voor mijn oom Hans, die eveneens Alzheimer heeft.
Daarnaast vinden wij het belangrijk om Oosterhout goed op de kaart te zetten en willen wij een verschil maken door deze betekenisvolle actie voort te zetten.

Administratie

We hebben vorig jaar wel gruwelijk veel tijd gestoken in allerlei administratieve klussen, dat wilden we echt niet nog een keer, dus deze tweede editie zijn wij vele malen eerder gestart met de organisatie. We hebben hulp gevraagd aan een aantal goede vrienden van Erik. Jeroen van Blerck, hij verzorgde en verzorgt het ontwerp van de posters en al het reclamemateriaal. En Dennis en Joep van Precies, internetbureau. Zij hebben voor ons de site ontworpen waarop alle lopers en sponsoren zich digitaal hebben kunnen inschrijven. Eerlijk is eerlijk vorig jaar hadden we ons enigszins verkeken op het aantal inschrijvingen en het “handwerk” dat dit meebracht, pfffffffff handgeschreven inschrijflijsten…

Sportieve actie

Al doende leert men, zullen we maar zeggen. We hebben wederom gekozen om te gaan voor een sportieve actie, zo veel mogelijk lopers en ook nu weer zo veel mogelijk centjes ophalen ten behoeve van Alzheimer Nederland. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om de domeinnaam Oosterhout loopt vast te leggen zodat we jaarlijks kunnen bepalen welk goed doel we koppelen aan onze sportieve actie. Samen sterk blijft het devies. In eerste instantie hebben we ingezet op 500 lopers, helaas hebben we dat niet gehaald, maar met 300 lopers zijn wij natuurlijk zeer tevreden.

Iets te krappe shirts

Inmiddels zijn de startnummers en de ( iets te krappe… grrrr) shirts uitgedeeld en gaan wij met de hele club wederom het verschil maken. We hebben er super veel zin in en kijken uit naar straks! We gaan Breda oranje kleuren. Met 300 oranje lopers verzamelen wij bij Café Parkzicht, waarvan wij gezamenlijk, onder de bezielende leiding van Enforce, naar de start zullen vertrekken.

Tijd voor een dankwoord

We zijn oprecht dankbaar dat zo veel Oosterhoutse ondernemers mee hebben gewerkt en zelf zondag meelopen. We vinden het geweldig dat ook de
niet- lopers, nu toch gaan hardlopen omwille van Alzheimer Nederland. Erik en ik zijn blij dat de actie in Oosterhout gedragen wordt. We zijn oprecht dankbaar voor alle positieve geluiden, berichtjes en alle hulp. Het was een drukke maar wederom een hele toffe actie om te organiseren.

Sponsors

Dus beste sponsors van Oosterhout loopt voor Alzheimer, oprechte dank. De Paskaemer, allereerst dank voor de enorme cheque waarmee jullie het startsein gaven voor de actie van dit jaar. Judith die zich door haar trainingen heen worstelt, maar doorzet omwille van ons goede doel. Cafe Parkzicht ons Alzheimer café op zondag. Sabroso, Jim, die vanaf de eerste seconde vol lof was over onze actie. Delicato, Dohler, K- Fitness, Tineke’s tuin & Ruud Schoenmakers tentenbouw, die ik als sponsor binnen hengelde op een rooftopbar van ons hotel op Mallorca. Via Via, Bowling Bistro Merlijn, jullie lopen met een enorme groep, dank Sofie voor al jouw positieve energie. Sport Medisch Trainingscentrum, Bjinse, lopen is niets voor jou, maar zo lang je ons overal doorheen dry needeld zijn wij sowieso blij. Restaurant De Vrijheid, wijncafé Margaux, Ned personeel, Intersport Oosterhout, Piet Snelders, De Echte Bakkerij. De drie sportiefste en beste kapsalons van Oosterhout: Vision hairstyling, Bas de kapper en Hair on the Floor. Cafe De Pub, Cafe De Stapmolen, Pooye vis aan de markt, de sportiefste, sterkste en sfeervolste club van Oosterhout: Fitttr. En tot slot wil ik extra bedanken het hele team van Restaurant De Beren. Zij haalden een enorm bedrag op gedurende wereld Alzheimerdag, ook hun fooi offerden zij voor Alzheimer Nederland, heel bijzonder.
Samen sterk komt steeds opnieuw uit.

Blij en dankbaar

We hebben goed getraind. Ik ben er klaar voor, maar Erik heeft knetter veel getraind, omdat hij zich in de afgelopen weken heeft voorbereid op de marathon van Amsterdam en tussentijd toch tijd heeft gevonden om een klein beertje te maken… Fleur, dank dat ook jij altijd meehelpt en meedenkt! We zijn blij en dankbaar. Tot zondag en wie weet… tot volgend jaar.

Erik en Fabienne

Oosterhout Nieuws alle lopers uiteraard veel succes, maar vooral veel plezier, tijdens ‘Oosterhout Loopt’!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen