Eerste avond Parkfeest was vooral nat en gezellig

Foto: Oosterhout Nieuws

Door alle poncho’s zag het er kleurrijk uit op het veld. En een vaste Parkfeestganger is niet bang van een beetje regen. 

Parkfeestvrijdag

Of het nu typisch Parkfeestweer was of gewoon een ‘buitje tegen de stof’, daarover liepen de meningen uiteen. Maar dat het een natte start van het driedaagse Parkfeest was, daar was iedereen het over eens. Toch was het veld goed gevuld, met naar schatting tussen de 2.500 en 3.000 bezoekers. Veel van hen hadden een gekleurde poncho over hun kleding aangetrokken, wat voor een kleurrijk schouwspel zorgde. En eenmaal nat, maakte het eigenlijk niet meer zoveel uit.

Tribute bands

De vrijdagavond is de laatste jaren uitgegroeid tot de avond van de tribute bands tijdens het Parkfeest. Deze bands gaan verder dan alleen het spelen van covers; ze streven er ook naar om de show en het gevoel van het origineel zo getrouw mogelijk weer te geven. Dit lukt de ene keer beter dan de andere, maar het resultaat is altijd een muzikaal feest van herkenning. Het festival werd dit jaar geopend door de band 1984, die een eerbetoon bracht aan de Simple Minds. Hoewel de regen met bakken uit de hemel viel, weerhield dat het publiek er niet van om enthousiast mee te zingen met de bekende klassiekers zoals “Don’t You (Forget About Me)”, “Alive And Kicking” en “Belfast Child”. Het enthousiasme van de bezoekers was duidelijk te zien, ondanks de doorweekte poncho’s en natte kleding.

Dijk van een optreden

Daarna was het de beurt aan de Familie van Dijk. Als je je ogen sloot, leek het net of Huub van der Lubbe zelf op het podium stond! Het vertrouwde repertoire deed de rest. Vervolgens trad Just Like Elton op, met een zanger die een keurige versie van Elton John neerzette. De show had naar onze smaak wat uitbundiger mogen zijn, maar met nummers als “Nikita” en “Don’t Go Breaking My Heart” bleef het een feest van herkenning. Hetzelfde gold voor het optreden van Steamy Windows, een eerbetoon aan Tina Turner. Als afsluiter had de programmacommissie drie kwartier muziek van Coldplay geprogrammeerd, uitgevoerd door The Scientists. Wat ons betreft was dit een prachtige start van een heerlijk muzikaal Parkfeest!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen