112

Vuurwerkverkoop weer van start

Foto: CC0 Creative Commons / Geralt

Vanaf vandaag start de vuurwerkverkoop weer. Maar wist je dat je pas vanaf 31 december, 18.00 uur vuurwerk af mag steken?

Maximaal 25 kg per persoon

Nog even en de jaarwisseling staat weer voor de deur. Dat betekent weer oliebollen, champagne en vuurwerk. Vandaag start de vuurwerkverkoop bij de gecertificeerde verkooppunten, zoals Groenrijk van Leijsen en Avri Tuincentrum. Aan de opslag zijn strenge regels verbonden. Je mag maximaal 25 kilo vuurwerk per persoon kopen.

Lanceerstandaard bij vuurwerkverkoop

Nieuw dit jaar is dat vuurpijlen alleen nog maar mogen worden verkocht in combinatie met een lanceerstandaard. De lanceerstandaard is geschikt voor meervoudig gebruik en voor het afsteken van verschillende soorten vuurpijlen. Op de verpakking van legaal vuurwerk staat welke leeftijd je minimaal moet hebben om het te mogen afsteken. De minimumleeftijd (12, 16 of 18 jaar) hangt af van het soort vuurwerk.

Wanneer afsteken?

Maar wanneer mag dat vuurwerk worden afgestoken? Dat mag op 31 december, vanaf 18:00 uur tot 1 januari, 02:00 uur. Heb jij overlast van vuurwerk? Meld dat dan via 0900-8844 of 140162. De politie en handhavers zullen de komende dagen extra surveilleren om de overlast tot een minimum te beperken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen