112

Man uit Raamsdonksveer (26) aangehouden voor dodelijk ongeval

Foto: MaRicMedia / Marcel van Dorst

Bij een aanrijding tussen een voetganger en een auto is zaterdagmiddag een dodelijk slachtoffer te betreuren. De bestuurder van de auto is later aangehouden.

Dodelijke aanrijding

Op zaterdag 23 oktober 2021 om 12.30 uur kwam de eerste melding binnen van de aanrijding bij het operationeel centrum van de politie. Centralisten van de verschillenden hulpdiensten stuurden hun eenheden met spoed naar de locatie de Burcht in het centrum. Ter plaatse troffen ze een man onder aan auto. De auto zelf was in de hoek van een schuur binnen gereden. Een traumaheli werd ook opgeroepen, maar later weer afgezegd. Het was al snel duidelijk dat het slachtoffer daar ter plaatse was overleden. Het betreft een 31-jarige man uit Oosterhout.

Onderzoek

De bestuurder van de auto bleek gevlucht. Meerdere getuigen hadden het zien gebeuren en gaven een summier signalement door. In de loop van de middag meldde zich een 26-jarige man uit Raamsdonksveer bij het bureau. Hij gaf aan betrokken te zijn geweest bij de aanrijding. De verdachte is aangehouden. Ter plaatse is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Meerdere getuigen meldden dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van opzet. Dat wordt uiteraard meegenomen in het onderzoek. De familie van het slachtoffer is van het overlijden in kennis gesteld door agenten. Slachtofferzorg heeft contact gelegd met getuigen die het gezien hadden. De afdeling verkeersongevallen analyse (VOA) heeft ter plaatse het onderzoek gedaan en zal het verder voortzetten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden