112

Achtervolging en arrestatie na serie verkeersovertredingen

Foto: Verkeerspolitie ZWB (via X.com)

Woensdagmorgen heeft de Verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant een bestuurder van een bestelbus aangehouden na een reeks overtredingen.

Asociaal rijgedrag

Een agent in een onopvallend politievoertuig werd woensdagmorgen tijdens zijn rit op de A58 ter hoogte van Etten-Leur ingehaald door een bestuurder in een bestelbusje die duidelijk haast had. Al bumperklevend was hij bovendien bezig met zijn telefoon, terwijl de snelheidsmeter geregeld 140 km/u aangaf. Op de A16 bleef hij onnodig link rijden en haalde hij bovendien ook langs rechts in, omdat het bumperkleven niet het gewenste effect had.

Achtervolging

De agent besloot op de A59 ter hoogte van Made richting de bestuurder een volgteken te geven en hem aan te houden voor controle. Op het moment dat de agent de afrit naar het tankstation nam, besloot de bestuurder van de bestelbus echter om door te rijden en niet te volgen. De agent heeft daarop de achtervolging met zwaailicht en sirene ingezet.

Aanhouding

Op de Statendamweg in Oosterhout werd het voertuig uiteindelijk tot stilstand gebracht. Bij de controle kon de bestuurder geen rijbewijs of identiteitsbewijs tonen. Hij verschafte wel een naam, maar de geboortedatum die hij opgaf bleek niet te kloppen. Na enkele controlevragen en het bekijken van de foto op het rijbewijs was het duidelijk dat hij een valse naam opgaf. Dit leidde tot zijn aanhouding en overbrenging naar het politiebureau.

Openstaande gevangenisstraf

Verder onderzoek toonde aan dat hij nog openstaande signaleringen had, waarvoor hij 51 weken gevangenisstraf kreeg opgelegd. Hij heeft nog 2 weken om hiertegen in bezwaar te gaan, voordat deze straf onherroepelijk wordt. Uiteindelijk resulteerde deze achtervolging in een aanzienlijke lijst van overtredingen, waaronder het vasthouden van een telefoon, bumperkleven, rechts inhalen, te snel rijden, het ontbreken van een identiteitsbewijs, het verstrekken van een valse naam en rijden zonder geldig rijbewijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen