Mila Prins wint goud tijdens WBVC-veldrit in Roosendaal

Jamie Cornelis in Hoogeveen
Jamie Cornelis in Hoogeveen
Foto: Eva van der Kaa/JEGG-DJR Academy

Het succesvolle wegseizoen voor de jeugd van de JEGG-DJR Academy is nauwelijks voorbij of de jeugdcategorieën hebben zich afgelopen weekend alweer vol enthousiasme gestort op het veldritseizoen.

Mila Prins

Bij de 11- en 12-jarigen in de veldrit in Roosendaal wist Mila Prins als eerste meisje over de finish te komen, ondanks de uitdaging van een startpositie achterin in een veld van 49 deelnemers. Na een sterke inhaalrace eindigde ze uiteindelijk als 8e in het algemene klassement. Julian de Peinder maakte indruk bij zijn debuut in de categorie 5-6 jaar. Met slechts twee trainingen, aangezien hij nieuw is bij JEGG-DJR Academy, wist hij zijn inhaalrace met succes te voltooien. In de leeftijdscategorie 7-8 jaar slaagde Sjoerd Leeuws erin om vanaf de laatste startpositie in een veld van 26 deelnemers op te klimmen naar de 15e positie aan de finish.

Jamie Cornelis

Jamie Cornelis, rijdend in categorie 6, beleefde een uitdagend veldritweekend in het noorden van het land, waar hij twee keer binnen de top twintig eindigde. Afgelopen zaterdag reed hij in de modderige veldrit in Meppel naar de 19e plaats. En op zondag had hij een gunstige startpositie in Hoogeveen. Het parcours was niet alleen zwaar, maar ook technisch, met veel balkjes en steile hellingen. Jamie wist zich goed staande te houden en finishte als 17e.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen