VV Oosterhout laat Zigo de hielen zien

Foto: Ad Looijmans / VV Oosterhout

Dit weekend speelde VV Oosterhout thuis tegen VV Zigo uit Tilburg. Het wedstrijdverslag is geschreven door Ad Looijmans.

VV Oosterhout – VV Zigo

Op een winderig sportpark ‘De Contreie’ werd zondagmiddag de wedstrijd VV Oosterhout VV Zigo gespeeld. Voordeel van de wind hadden de partijen eigenlijk niet want ‘Jan de Wind’ blies dwars over het veld met ZZW windkracht 5. Zowel VV Oosterhout als VV Zigo hadden te maken met afwezigen en geblesseerden. In het verloop van de wedstrijd bleek dat VV Oosterhout zich het beste aan deze ‘handicap’ had aangepast. Meteen vanaf het eerste fluitsignaal van Pim van Kuijk liet VV Oosterhout zien vandaag alleen met winst van het veld te willen stappen.

Eerste helft

Tot de 20ste minuut was VV Oosterhout meer in balbezit , tot doelrijpe kansen kwam het echter niet. VV Oosterhout probeerde te drukken en met verzorgd voetbal tot in de zestienmeter, van de in de hoofdmacht van VV Zigo debuterende Sam van Krieken, door te dringen. In de 20ste minuut kreeg Anouar Moukouh het op zijn heupen en met een mooie steekpass bereikte hij Diae Abjij. Diae wist de voor hem bevrijdende 1-0 op het scorebord te toveren. Het spel werd gedicteerd door VV Oosterhout en VV Zigo kwam niet verder dan de zestien. Het centrale verdedigers duo van VV Oosterhout, Bjorn Moerenhout en Ali Eren Yazici, gaf echter geen krimp en verder dan afstandsschoten kwam het team van Enis Ulusan niet. Diae wist in de blessuretijd van de eerste helft uit een scrimmage nog de 2-0 te scoren.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg Krystian Burzynski een drietal schoten op doel te verwerken en deze waren allen een prooi voor hem. In de 55ste minuut een vervelende botsing tussen Matthew Coenraadts en Kevin Tempelaars ze verkeken zich op een crosspass en botsten tegen elkaar. Kevin werd vervangen door Danny Hoefnagels en Jonathan Yuya ging een linie naar achteren. De altijd op een doelpunt loerende Jonathan kwam in de 76ste minuut ineens oog in oog met Sam van Krieken te staan Jonathan schoot beheerst de 3-0 binnen. In de 89ste minuut was het Omar Al Zoubi die met een mooie schuiver de 4-0 scoorde en de winst over de streep trok.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen