JEGG-DJR Academy derde in ploegenklassement Kuurne-Brussel-Kuurne

Foto: JEGG-DJR Academy / Toon Rekkers

Bij de opening van het wielerseizoen in de klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne hebben de junioren van JEGG-DJR Academy meteen hun stempel weten te drukken. De Oosterhoutse wielervereniging presteerde uitstekend door een derde plaats te behalen in het ploegenklassement. 

Junioren van JEGG-DJR Academy

Het team van JEGG-DJR Academy verscheen met een sterke internationale formatie aan de start in Kuurne, met onder andere Håkon Øksnes (NO), Tomáš Drobný (SK), Patryk Goszczurny (PL), Miles Liebenberg (ZA), Denley van Wijnbergen en Luka Wissink. Ze stonden voor een uitdagende race van 122 kilometer, met zeven hellingen en diverse kasseistroken.

Kuurne-Brussel-Kuurne

De start van Kuurne-Brussel-Kuurne staat bekend om zijn hectische karakter. Tomás, Patryk, Miles, Håkon, Denley en Luka probeerden volgens plan al vroeg voorop te blijven, vooral op en rond de Tiegemberg. Het peloton bleef echter alert en het was een voortdurende strijd om positie te behouden. Wegrijden in waaiers na de Tiegemberg bleek lastig vanwege de beperkte wind op de brede wegen richting het heuvelachtige gebied. Het peloton bleef groot en nerveus, met enkele kleine valpartijen, waarbij Luka en Tomás betrokken waren. Ze konden terugkeren, maar moesten zich aansluiten bij de tweede groep nadat het peloton was gesplitst.

Kasseien van de Kruisberg

De vroege breuk in het peloton bood Håkon het juiste moment om samen met drie anderen weg te rijden. Miles zat op dat moment net te ver van voren. Ongeveer 50 kilometer verderop konden nog eens drie renners aansluiten op de kasseien van de beruchte Kruisberg, waardoor de beslissende ontsnapping tot stand kwam. Deze groep van zeven wist voorop te blijven en verdeelde de prijzen. Håkon toonde zijn goede vorm door actief mee te werken aan de kop en probeerde zelfs te vroeg weg te rijden in de finale. Hij werd echter teruggepakt en eindigde als vijfde, in dezelfde tijd als winnaar Aldo Tailleu (B). Denley van Wijnbergen finishte op 1:20 van de winnaar als 21e, terwijl Patryk Goszczurny als 25e over de streep kwam. De overige teamgenoten voltooiden de race keurig in het peloton, met Luka Wissink op de 65e plaats, Miles Liebenberg (ZA) als 94e en Tomáš Drobný (SK) als 96e.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen