Meiden en vrouwenvoetbal in Oosterhout in de lift dankzij samenwerking

Foto: VV Oosterhout / SCO

SCO en VV Oosterhout hebben nu samen zo’n tweehonderd voetballende vrouwen, verdeeld over dertien teams. De clubs hebben een senioren-vrouwenelftal, een 30+-team en diverse jeugdelftallen voor meiden. 

Vrouwenvoetbal

SCO en VV Oosterhout zijn een unieke samenwerking aangegaan op het gebied van vrouwenvoetbal. Deze stap werd gezet vanwege gedeelde waarden en een wens om het vrouwenvoetbal in de regio te versterken. Met een gezamenlijk team voor meiden en vrouwen, ontstaat er een solide basis voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen beide verenigingen.

Samengestelde elftallen

De samenwerking heeft al snel vruchten afgeworpen, met samengestelde elftallen die goed functioneren. Het biedt niet alleen meer speelmogelijkheden voor de vrouwen, maar verrijkt ook de clubs op cultureel en organisatorisch niveau. De betrokkenheid van vrouwen bij de vereniging groeit, wat waardevol is voor het hele clubleven.

Regionale ambities

Hoewel er momenteel geen plannen zijn om volledig te fuseren, blijven SCO en VV Oosterhout vastbesloten om hun samenwerking te versterken en het vrouwenvoetbal verder te laten groeien. Met een focus op het aantrekken van nieuwe leden en het bieden van hoogwaardige faciliteiten, streven ze ernaar om dé bestemming te worden voor meiden en vrouwen in de regio die willen voetballen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen