Oosterhouter Willem van Hooijdonk ontvangt hoge politieonderscheiding

Foto: Politie.nl

Donderdagmiddag heeft perswoordvoerder Willem van Hooijdonk in het Vredespaleis in Den Haag een hoge politieonderscheiding gekregen.

Willem van Hooijdonk

In het Vredespaleis in Den Haag ontving de 64-jarige Oosterhouter Willem van Hooijdonk (64), perswoordvoerder van politie Zeeland-West-Brabant, donderdagmiddag een prestigieuze politieonderscheiding. Minister Dilan Yeşilgöz (Veiligheid en Justitie) was aanwezig bij de ceremonie. Willem werd onderscheiden met de Eremedaille voor verdienste, met name vanwege zijn unieke, geloofwaardige en vertrouwenwekkende communicatiestijl.

Opsporing Verzocht en Bureau Brabant

De adviescommissie, die de onderscheiding toekende, prees Van Hooijdonk als een boegbeeld in opsporingscommunicatie en als een visitekaartje voor de Nederlandse politie. Willem is bekend bij het grote publiek vanwege zijn vele optredens in opsporingsprogramma’s zoals Opsporing Verzocht en Bureau Brabant, waarin hij kijkers oproept om te helpen bij het oplossen van misdrijven. Hij heeft in de loop der jaren meer dan vijfhonderd zaken op televisie gebracht en duizenden persberichten geschreven om de aandacht van het publiek te vestigen. In Oosterhout is hij daarnaast ook bekend als presentator bij de lokale radio en televisie stichting ORTS, waar hij onder andere geregeld achter de microfoon van Oosterhout Vandaag op Zaterdag kruipt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen