Frije Fogels Fliegen door d’Houtse Kerk

Foto: D’Houtse Kerk

De tentoonstelling Frije Fogels met werk van leerlingen van het MFC en De Achthoek is t/m 5 november te bewonderen in d’Houtse Kerk in Den Hout.

Frije Fogels

Geïnspireerd door de expositie Vrije Vogels van BredaPhoto in de Grote Kerk in Breda volgt nu deze expositie Frije Fogels – een bonte mix tussen kunst met een grote K en kunst met een kleine k, waarin vogels een rol spelen. Er is werk te zien van diverse kunstenaars (ook uit diverse collecties) die wellicht bekend of minder bekend zijn.

Fantasie en waarneming

Leerlingen uit de 2e, 4e en 5e klas van het Mgr. Frencken College hebben vogels vanuit verschillende standpunten bekeken en besproken: van het tekenen van een veer vanuit de fantasie en naar de waarneming. En hoe teken je een dode (opgezette) vogel? Teken- en collagetechnieken en beeldende begrippen werden aan de hand van het thema uitgelegd en uitgevoerd. De teken-examenleerlingen koppelden hun positieve en minder positieve kwaliteiten aan dieren en creëerden een geheel nieuw dier. De resultaten zijn verrassend en boven verwachting van de leerlingen zelf!

Meer informatie

D’Houtse kerk is open op vrijdag- en zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur en zondag tussen 11.00 en 15.00 uur. Op 25 oktober zal Hans van de Prijt een presentatie geven over vogels als symbool in het katholieke geloof. De inloop is om 19.00 uur met koffie/thee en om 19.30 uur start de lezing / presentatie. Klik voor meer informatie op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen