39-jarige man is eerste Coronapatiënt in Oosterhout

Foto: Pixabay License / TheDigitalArtist

Bij een 39-jarige man uit Oosterhout is het Coronavirus aangetroffen, zo bevestigt de gemeente zondagavond aan Oosterhout Nieuws. 

Eerste coronapatiënt in Oosterhout

Een 39-jarige Oosterhouter is positief getest op corona en verblijft momenteel in thuisisolatie. Hij heeft koorts, is grieperig en hoest, maar maakt het naar omstandigheden goed. Ook zijn vrouw en kinderen zullen voorlopig in thuisisolatie blijven, hoewel zij geen klachten hebben. Zij staan onder controle van de GGD. In verband met de privacy worden er verder geen mededelingen gedaan. Hoe en waar de patiënt het virus heeft opgelopen is dus niet bekendgemaakt. Eerder vandaag werd ook al bekend dat ongeveer 300 medewerkers van het Amphiaziekenhuis sinds afgelopen woensdag zijn getest. Hiervan zijn er 10 die een dubbele positieve uitslag gekregen hebben. In Breda is het aantal besmette personen inmiddels opgelopen naar 16, zo laat het RIVM weten. In geen enkele gemeente is het aantal positief geteste personen zo hoog.

Contactonderzoek

Het nieuwe coronavirus kan zich verspreiden via druppels. Bijvoorbeeld als iemand hoest of niest in het gezicht van een ander. Om te voorkomen dat de ziekte zich verder in Nederland verspreidt, brengt de GGD in kaart wie er nauw contact heeft gehad met de besmette patiënt. Dit is contactonderzoek. De contacten van de patiënt moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen en dit melden aan de GGD. Zij moeten ook melding maken van klachten die zij hebben. Door deze maatregelen verkleint de kans dat de ziekte zich in Nederland verspreidt. De GGD monitort deze personen de komende twee weken. Bij klachten worden zij door de GGD getest.

Coronavirus in Brabant

Afgelopen vrijdag vroeg het RIVM inwoners van Noord-Brabant met een verkoudheid, die hoesten of koorts hebben hun sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden. Hun advies: werk bijvoorbeeld thuis, ga niet op bezoek bij anderen of naar plekken waar veel mensen samenkomen. Mocht je klachten hebben en toch het huis willen verlaten, probeer dan zo veel mogelijk afstand te houden tot anderen. Hiermee verklein je de kans om onopgemerkt het virus te verspreiden. Bel je huisarts alleen als jouw klachten verergeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen