Basisschool de Meander vandaag dicht wegens mogelijke coronabesmetting

Foto: Pixabay License / Monoar

Basisschool de Meander in de wijk Vrachelen blijft vrijdag 13 maart dicht. Bij een leerkracht wordt besmetting met het coronavirus vermoed.

Brief aan ouders

Donderdag 12 maart is een brief verzonden aan de ouders, welke in handen is van Oosterhout Nieuws. Hierin geven locatiedirecteuren Saskia Knol en Inge de Hoogh uitleg. “Bij een leerkracht van de Meander is op dit moment een vermoeden van besmetting met het corona-virus. Dat betekent dat wij als school in eerste lijn staan van een mogelijk besmet persoon.”

Uit voorzorg gesloten

“Het bestuur van Delta-onderwijs heeft besloten dat de Meander uit voorzorg in ieder geval morgen (vrijdag 13 maart red.) gesloten blijft. De Meander zal enkel opvang bieden aan kinderen van ouders met een vitaal beroep voor de maatschappij die geen andere vorm van opvang kunnen regelen. (Denk bij een vitaal beroep aan de gezondheidszorg, brandweer, politie etc.) De leerkrachten die geen verkoudheidsklachten of anderszins hebben zullen morgen (vrijdag 13 maart red.) werkzaam zijn op de Meander en deze kinderen opvangen indien nodig.” Wat de gevolgen zullen zijn voor het onderwijs in de komende week wordt later vandaag besloten.

Tweede basisschool in onze gemeente

Eerder vandaan plaatste Oosterhout Nieuws al het bericht dat er bij een leerkracht en een leerling op Basisschool de Achthoek in Den Hout ook het vermoeden ontstaan is dat zij zijn besmet met het Coronavirus. Ook die school is vandaag de hele dag dicht en ook daar zal later vandaag worden besloten wat de gevolgen voor het onderwijs zullen zijn voor de aankomende periode.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen