Kerstvakantietip: zandsculpturen bij Museum Oud Oosterhout

Winterexpositie
Winterexpositie
Foto: Museum Oud Oosterhout

Op Tweede Kerstdag is het Brabants Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg tussen 11.00 en 17.00 uur gewoon geopend voor bezoek.

Miniatuurhuisjes

In het museum word je als bezoeker letterlijk mee terug in de tijd genomen en zie je hoe men leefde in de tijd tussen 1900 en 1950. In het miniatuurpark, een soort Madurodam, staan diverse miniaturen opgesteld.  Het zijn op schaal nagebouwde woningen, fabrieken, winkels, slotjes en andere objecten die samen het stadje Oosterhout rond 1900 vormen in de schaal 1 op 20. In de originele Vlaamse Schuur uit 1739 vindt je een opstelling van oude ambachten, zoals een oude wasserij, schoenmakerij, klompenmakerij en smederij.

Winterexpositie en zandsculpturen

De Winterexpositie in de serre met thema De Markt is te bezoeken. In de Vlaamse schuur staan miniaturen van de Bredaseweg en St. Janstraat en het grote miniatuur Villa Mathilda. In het park zijn nog de acht zandsculpturen te midden van een aantal miniaturen te zien. In het binnenmuseum kun je terecht voor het bezichtigen van een oude school, de kamer van een oud-burgemeester van Oosterhout en de authentieke drukkerij.

Meer informatie

Brabants Museum Oud Oosterhout is te vinden aan de Bredaseweg 129. Naast het miniaturenpark en de zandsculpturen kun je in het winkeltje terecht voor een bakje koffie of ouderwets snoepgoed. Kijk voor de openingstijden en meer info op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen