Jaaroverzicht Oosterhout Nieuws deel 1

Foto: Oosterhout Nieuws

Oosterhout Nieuws zet in vier delen de meest opvallende nieuwitems op een rij in een heus jaaroverzicht. Zowel internationaal, nationaal als lokaal. Vandaag blikken we terug op de maanden januari t/m maart 2018. 

Januari 2018

Leeuwarden wordt Culturele Hoofdstad van Europa. Bulgarije wordt voorzitter van de Europese Unie en piloten van de KLM dragen vanaf 1 januari geen pet meer. Voor het eerst in de geschiedenis gaan alle stormvloedkeringen dicht wegens een Westerstorm en bij een explosie op de Paardenmarkt in Antwerpen vallen twee doden en veertien gewonden. Oud-horeca onderneemster Belinda komt terug in Oosterhout en opent Café Buitengewoon. Oosterhout gaat gebukt onder een inbraakgolf en de politie doet een inval bij Van Puijfelik op het industrieterrein.

Februari 2018

Nederland grijpt bestuurlijk in op Sint Eustatius. De Eilandraad wordt ontbonden zonder dat verkiezingen worden uitgeschreven. De 23e Olympische Winterspelen worden gehouden in Pyeongchang, Zuid-Korea. In Parkland, Florida worden zeventien studenten van de Marjory Stoneman Douglas High School gedood nadat de negentienjarige ex-student Nikolas Cruz het brandalarm laat afgaan en begint te schieten op studenten. Minister van buitenlandse zaken Halbe Zijlstra treedt af na ophef over zijn versie van uitspraken van Vladimir Poetin over een “Groot Rusland”. Suzanne Schulting wint goud op de olympische 1.000 meter shorttrack, als eerste Nederlandse shorttracker ooit. Op de Wilhelminalaan klapt een waterleiding die zorgt voor de nodige overlast en op het Hanze College doet een 14-jarig meisje een poging tot zelfmoord na pestgedrag. Burgemeester Huisman treedt af na ‘grensoverschrijdend gedrag’.

Maart 2018

In de Engelse stad Salisbury wordt de Russische dubbelspion Sergej Skripal vergiftigd met het zenuwgas novitsjok. Het Verenigd Koninkrijk en andere westerse landen beweren dat Rusland achter deze chemische aanval zit. Op 24 maart wordt wereldwijd Earth Hour ‘gevierd’. Voormalig dansschooleigenaar Robert Minneboo overlijdt op 71-jarige leeftijd. De zonnebankstudio aan de Rulstraat wordt overvallen. Bij de verkiezingen winnen Gemeentebelangen en GroenLinks. Ad Jespers van Gemeentebelangen levert zijn raadszetel in nadat bekend werd dat hij oneigenlijk gebruik maakte van een adressenbestand van zijn werkgever voor het werven van stemmen.

Morgen vind je op Oosterhout Nieuws het tweede deel van het jaaroverzicht 2018. Dan over de maanden april t/m juni 2018. Op 27 en 28 december vind je op Oosterhout Nieuws het derde en vierde deel van het Oosterhout Nieuws Jaaroverzicht 2018. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen