Jaaroverzicht Oosterhout Nieuws deel 2

Foto: Oosterhout Nieuws

Oosterhout Nieuws zet in vier delen de meest opvallende nieuwitems op een rij in een heus jaaroverzicht. Zowel internationaal, nationaal als lokaal. Gisteren blikten we terug op de maanden januari t/m maart 2018. Vandaag de maanden april t/m juni 2018. 

April 2018

In Syrië wordt een wet op de wederopbouw goedgekeurd die inhoudt, dat door de regering aangewezen bouwterreinen worden onteigend, tenzij de eigenaren binnen dertig dagen hun eigendomspapieren kunnen tonen, en niet worden gezocht. Dit komt voor de meeste vluchtelingen neer op de onteigening van hun woning. De Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva begint aan een gevangenisstraf wegens corruptie. De Avond4daagse krijgt een doorstart met behulp van de Ronde Tafel en JCI Oosterhout. Een grote stroomstoring treft onze stad en Tony opent opnieuw een succesvolle zaak op de Heuvel.

Mei 2018

De parlementsverkiezingen in Irak worden gewonnen door Moktada Al-Sadr in een lijstverbinding met de Communistische Partij. De Israëlische zangeres Netta Barzilai wint het Eurovisiesongfestival 2018 in Portugal met het liedje Toy. De Britse prins Harry trouwt met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. In het attractiepark Europa-Park woedt een zware brand. Het vuur ontstaat in een magazijn en slaat over op de attractie ‘Piraten in Batavia’, die helemaal in vlammen opgaat. Bij een aanslag in Luik komen drie mensen om het leven. ISIS eist de verantwoordelijkheid op. In Oosterhout wordt de Internationale Dag van het Naakt tuinieren gevierd. Veel tuinleed door de buxusmot en het Parkfeest staat definitief weer terug op de kaart.

Juni 2018

De Amerikaans-Noord-Koreaanse top wordt gehouden in Singapore. Het 21e wereldkampioenschap voetbal gaat van start in Rusland. Rapper XXXTentacion doodgeschoten in Miami. De 16-jarige Dilan komt om bij een verkeersongeval op de A59. De Turkse Moskee verhuist mogelijk naar een nieuwe locatie nabij de Woonboulevard en even leek het erop dat er geen schaatsbaan op de IJsmarkt zou komen.

Morgen vind je op Oosterhout Nieuws het derde deel van het jaaroverzicht 2018. Dan over de maanden juli t/m september 2018. O 28 december vind je op Oosterhout Nieuws het vierde deel van het Oosterhout Nieuws Jaaroverzicht 2018. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen