Pas weer welkom op Oosterhoutse basisscholen na 24 uur klachtenvrij

Foto: Pixabay License / klimkin

Overkoepelend orgaan voor de Oosterhoutse basisscholen Delta geeft aan de richtlijnen van het kabinet te blijven volgen.

Basisscholen ‘gewoon’ open

Vandaag wordt er een brief verzonden aan alle ouders met kinderen in het basisonderwijs van Delta, het overkoepeld orgaan van de Oosterhoutse basisscholen. Voorzitter van het college van bestuur Loek Oomen geeft daarin extra uitleg over het beleid van Delta Onderwijs aangaande de corona-dreiging. Hij geeft aan dat Delta Onderwijs de richtlijnen van de overheid zal blijven volgen. “Het kabinet heeft besloten dat scholen geopend blijven. Onze medewerkers doen hun uiterste best om dit mogelijk te maken. Echter, gezondheid staat voorop.”

Pas naar school na 24 uur klachtenvrij

“Voor alle leerlingen en personeel geldt: heb je last van verkoudheid, hoesten en/of koorts van meer dan 38 graden: blijf dan thuis. Ben je 24 uur klachtenvrij: dan ben je weer welkom. Deze instructie van de GGD en het RIVM geldt momenteel ook voor scholen waar een leerkracht of leerling direct contact heeft gehad met een besmette patiënt en deze ziekteverschijnselen heeft gekregen. Deze regels gelden ook voor de (buitenschoolse) kinderopvang bij het SKO. De opvang van SKO is dus ook open.” Ook vraagt Delta aan de ouders om op het schoolplein afscheid te nemen van de kinderen en deze daar ook weer op te halen en de school niet binnen te komen.

Blijven monitoren

“Wij blijven dagelijks monitoren hoe het staat met de bezetting van de school wat betreft het aantal leerlingen en het beschikbaar personeel. Wij proberen zoveel mogelijk het onderwijs te continueren met eigen personeel, vervangende leerkrachten, ondersteuning door derden en het samenvoegen van groepen binnen scholen. Als dit niet meer mogelijk is zullen wij helaas afwisselend groepen naar huis moeten sturen.” Eerder vandaag werd duidelijk dat Basisschool de Achthoek in Den Hout en Basisschool de Meander in de wijk Vrachelen vandaag zijn gesloten wegens vermoedens van besmetting met het coronavirus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen