TSC Oosterhout stapt over naar zaterdagvoetbal

jul 08 , 6:31 Sport
tsc
Na bijna 120 jaar geschiedenis en als een van de oudste voetbalclubs in de regio, zet TSC Oosterhout een grote stap: het eerste elftal zal niet langer op zondag spelen. Met ingang van het seizoen 2025-2026 zal het eerste elftal definitief overstappen naar zaterdagvoetbal.

Zaterdagvoetbal

Dit besluit kwam tot stand na een zorgvuldige afweging en een algemene vergadering onder leiding van voorzitter Rinze Jaspers en het bestuur. De beslissing werd met een overweldigende meerderheid aangenomen: 96% van de stemmers was voor de overstap, slechts 4% was tegen. De keuze om naar zaterdagvoetbal over te gaan, is gebaseerd op verschillende overwegingen, waarbij de toenemende animo van de jeugd een doorslaggevende factor was.

Aansluiting jeugdteams

Door op zaterdag te spelen, sluiten de wedstrijden van het eerste elftal beter aan bij die van de jeugdteams. Dit bevordert de betrokkenheid, versterkt de clubgeest en kan zelfs helpen om nieuwe talenten naar de selectie te trekken. Naast de voordelen voor de jeugd biedt zaterdagvoetbal ook andere kansen. Zo is er op zaterdag doorgaans meer publiek aanwezig, wat voor een betere sfeer en extra support zorgt.

Goede voorbereiding

Bij de vergadering was ook de complete selectie aanwezig, waarbij aanvoerder Ryan Snoeren een belangrijke rol speelde door de voor- en nadelen helder toe te lichten. Hoewel bij zo'n belangrijke verandering nooit iedereen op één lijn zit, zijn de duidelijke cijfers een indicatie dat de club in grote meerderheid achter deze stap staat. Dit besluit, dat voor 1 september bij de KNVB is ingediend, stelt TSC Oosterhout in staat om de plannen goed voor te bereiden en zich voor te bereiden op een toekomst als zaterdagclub.