Jaaroverzicht Oosterhout Nieuws deel 4

Foto: Oosterhout Nieuws

Oosterhout Nieuws zet in vier delen de meest opvallende nieuwitems op een rij in een heus jaaroverzicht. Zowel internationaal, nationaal als lokaal. Vandaag het laatste deel over de maanden oktober t/m december 2018.

Oktober 2018

D66-politicus Alexander Pechtold kondigt op het partijcongres in ‘s-Hertogenbosch aan op te stappen als partijleider en als lid van de Tweede Kamer. De Amerikaanse Senaat benoemt Brett Kavanaugh tot rechter bij het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. De Afvalrace Oosterhout is weer van start gegaan en er is ook in Oosterhout overlast van de brand bij Tuf Recycling in Dongen.

November 2018

In België worden de rechtbanken van koophandel afgeschaft en omgevormd tot ondernemingsrechtbanken. Het is 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog werd beëindigd. Roksana Węgiel wint het Junior Eurovisiesongfestival 2018 in Minsk, met het liedje ‘Anyone I Want To Be’ en de InSight-missie landt op Mars. Ravage na plofkraak op geldautomaat in winkelcentrum Arkendonk en optredens van Lange Frans, YES-R en Donny Roelvink tijdens de eerste succesvolle Black Friday Shopping Night in Winkelstad Oosterhout.

December 2018

De ‘gele hesjes’ richten een ravage aan in de Franse hoofdstad Parijs. De rechtbank in Lelystad oordeelt dat het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen op korte termijn mag beginnen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel treedt na achttien jaar af als partijvoorzitter van de CDU. Bij een schietpartij op het Designcollege in Rotterdam komt een 16-jarig meisje om het leven. In de Straat Soenda vallen meer dan 400 doden door een tsunami die volgt op een uitbarsting van de Anak Krakatau. Brand in de lift van de parkeergarage van Winkelcentrum Arendshof en Ronnie Flex en Famke Louise nemen hun kerstvideoclip op in Oosteind.

Eerder deze week trof je op Oosterhout Nieuws de eerste drie delen van het jaaroverzicht 2018. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen